Om racen

I et gammelt mundheld hedder det: "Boxeren er reelt den eneste hund, som har et ansigt – øvrige racer har blot traditionelle hundehoveder!"

Mange vil umiddelbart kunne nikke genkendende til, at boxeren er den perfekte hund i næsten alle henseender. Dette gør sig gældende både i det daglige indenfor rammerne af familien og indenfor de forskellige grene af hundesporten. Boxeren formår altså på udmærket vis at have flere sider, nemlig som en glimrende brugshund samt samtidig at fungere som den dejligste – og livligste – familiehund.

Udover at udmærke sig på allerbedste vis i familien – bør boxerens øvrige gode sider fremhæves, idet man med boxeren vil få en fortrinlig brugshund. Dette forudsætter dog naturligvis, at man er indstillet på at give boxeren den fornødne uddannelse og træning i Boxer-klubbens lokalgrupper. Her får man både som boxer og hundefører mulighed for, at dyrke og deltage aktivt i hundesporten efter smag og behag.

Brugshundesporten er blot en af mange "grene" inde for hundesporten - boxeren er i den henseende som skabt til opgaven. Gennem leg og motivation kan boxeren uddannes til at løse alle opgaver overbevisende, uanset om det er på sporet, i lydighed eller beskyttelsesarbejdet. Også indenfor agility-sporten opnår boxere gode resultater.

Med andre ord er boxeren altså en utrolig alsidig og aktiv hund, som både formår at være familiehund på "top-plan" og at dyrke hundesporten på lige nøjagtig det plan der passer den enkelte. Dette stiller naturligvis krav til de som ønsker at anskaffe sig en boxer, idet boxerens relativt høje aktivitetsniveau har behov for at blive tilfredsstillet. Ja, man kan faktisk sige at boxeren har krav på at blive brugt. Man behøver naturligvis ikke at træne hver eneste dag, men dog jævnligt. Herigennem vil man få den mest trofaste og hengivne (familie) hund ikke kun til stor glæde for hundeføreren, men hele familien – unge som gamle!