Print
Årsvinder han 2019

I forbindelse med at Årsvinderen 2019 er blevet frataget alle titler af DKK, har bestyrelsen og udstillingsudvalget besluttet ikke at uddele årsvindertitlen i hanklassen. Vi mener ikke den kan uddeles da der i love og regler står følgende:

”Juniorårsvinder:
Titlen tildeles den boxer, der opnår prædikatet Excellent 1 m/CK i Juniorklasse Han/Tæve
Såfremt der ikke tildeles CK uddeles titlen ikke.
Årsvinder:
Titlen tildeles den bedste han og den bedste tæve blandt følgende:
Excellent 1 m/CK i Mellemklasse, Åben klasse, Championklasse, Brugshundeklasse.
Såfremt der ikke tildeles CK i de respektive klasser, uddeles titlen ikke.
Veteranårsvinder:
Titlen tildeles den Veteran, der opnår Execellent 1 m/CK i Veteranklasse han / tæve. Såfremt der ikke tildeles CK uddeles
titlen ikke.”

Da årsvinderen sættes inden BIK og BIR kan vi ikke vide hvilken hund der evt. ville være valgt i BIK og om det ville være anderledes, hvis den hund der i første omgang fik titlen, ikke deltog - desuden sættes denne klasse jo også blandt både juniorer og veteraner samt årsvinderklassen.

Det betyder at der ikke kan findes en ny årsvinder 2019, da der ikke laves en rangfølge i klassen. Hvis man havde haft rangfølge i klassen som årsvinder, ville det have været muligt at videregive til nr 2. Men det har man ikke og da bedst i køn ikke kun vælges i årsvinderklassen, men også blandt juniorer og veteraner, kan vi ikke umiddelbart gøre dette overførbart. Ganske som BIR også bortfalder og heller ikke bare kan videregives, da det handler om dommerens skøn på dagen.

På vegne af 
Bestyrelsen og Udstillingsudvalget.