Boxeren - en sportshund

Boxeren en fortrinlig familiehund, men i høj grad også en hund der egner sig til hundesport. Boxeren både kræver og fortjener en aktiv tilværelse.

Boxer-klubbens praktiske arbejde foregår primært i landets omkring 20 lokale grupper. Grupperne tilbyder træning, der er tilpasset boxeren, således at medlemmerne har de bedste muligheder for et godt resultat.

Selvom boxeren er en meget aktiv hund, giver den aldrig anledning til avisoverskrifter. Dette skyldes bl.a. den vejledning, landets dygtige instruktører giver boxerejere gennem gruppernes træningsaktiviteter. Boxeren har ofte en fremtrædende rolle som familiehund, og det smitter af på det sociale indhold i grupperne. Her er der plads til alle, og det er ikke sjældent, at hele familien deltager i hundesagen.

En del boxerejere bliver grebet af hundesporten og mødes til prøver og konkurrencer. Boxer-klubben i Danmark deltager i ATIBOX, der er et internationalt samarbejde mellem boxerklubber. For den dygtige er der her mulighed for et verdensmesterskab.