Print

FEJL I FORVALTNING AF PARRINGS- HVALPELISTEN

Vi er i AVR blevet gjort opmærksom på en fejl i vores forvaltning af love og regler gældende for vores parrings- og hvalpeliste. Dette skal vi naturligvis på det dybeste beklage. Sket er sket og vi er desværre ikke stand til at ændre med tilbagevirkende kraft.
Fejlen består i, at for at DKK´s og BK´s avlsanbefalinger er overholdt, skal både HD, Hjerte- og AK-status være på plads INDEN parring finder sted. Dette netop for at man som opdrætter i forbindelse med parringen tager hensyn til udfaldet af disse undersøgelser i forbindelse med parringen. Dette betyder også, at man ikke vil kunne ændre på bronze-, sølv- og guldmærkning ved at få gennemført disse undersøgelser efter parringen har fundet sted.
Spondylose status er ikke en del af DKK´s anbefalinger og derfor kun underlagt BK´s egne anbefalinger for bronze-, sølv- og guldparring. I BK´s anbefalinger er ikke nævnt at fotografering/status skal være kendt inden parring, hvorfor en fotografering efter parring, på nuværende tidspunkt godt vil kunne give anledning til avancering inden for bronze-, sølv- og guldgradueringen. AVR agter at komme med et ændringforslag til dette ved næstkommende generalforsamling for at ensarte det en smule. I ændringsforslaget vil vi lægge op til at hundene skal være fotograferede inden parring, men grundet den indimellem lange ventetid på aflæsning, synes vi ikke at der kan forlanges status inden parring. Ved parring med hund som er fotograferet, men uden status, vil parringen som nu give en sølvparring, men vil med status som falder inden for vores anbefalinger altså godt kunne avancere til guldparring efterfølgende.

Vi skal endnu engang beklage vores fejl og vil selvfølgelig følge gældende love og regler fremover....

Mvh

Malene & Heidi