Nyresygdom (JRD/RD/JKD)

Nyresygdommen JRD er en medfødt sygdom som rammer unge boxere. Sygdommen er uhelbredelig og hundene dør af kronisk nyresvigt i en meget ung alder. Der forskes i øjeblikket i at finde det formodede gen, som er årsag til sygdommen med henblik på at udvikle en gen-test.
Boxerklubben i Danmark samarbejder i denne forbindelse med Universitetet i Uppsala, Sverige og vi anbefaler derfor, at alle unge boxere i Danmark som aflives grundet nyresygdom deltager i dette projekt. Nedenfor kan læses mere om JRD og forskningsprojektet samt hvad man skal gøre hvis man har en hund med nyresygdom.

Hvad er JRD
Artikel omkring JRD, hvilke forandringer der ses i nyrene på en hund med JRD samt igangværende forskning. Artiklen er skrevet af Katarina Tengvall og Maria Hurst som er en del af forskningteamet i Sverige.

Vejledning ved nyresygdom hos Boxer
Vejledning til dyrlæge og ejer ved nyresygdom hos unge boxere med formodet JRD. Vejledningen indeholder instruktioner samt materiale til brug ved forsendelse af nyrer og blod til projektet i Sverige.

Ansøgningsskema om støtte til histopatologi af nyrer
Boxer-klubben Danmark yder i forbindelse med forsendelse af nyrer og blod til brug i forskning et tilskud på 625 kr for at fremme vores viden omkring JRD og ikke mindst i håbet om en snarlig DNA-test.

Avlsanbefalinger vedrørende RD/JRD
Avlsanbefalinger samt symptomer på JRD. Vores avlsanbefalinger indeholder både en anbefaling verørende kuld ramt af JRD, men ligeledes en screeningsdel for hvalpekuld, som er gavnlig for alle opdrættere.